hyra och äga

Bavariaträff

Att trimma en Bavaria

En onsdagkväll i oktober samlades vi ett antal Bavariaseglare i Bodings loft i Haninge. Jonas gamle kompis Magnus Woxén har börjat designa Bodingsegel och nu berättade Magnus om Volvoseglingar och hur man trimmar en Bavaria.

Läs mer: Bavariaträff

Pröva klassisk femma

Parsegling i femma

evelinaI vår kan man hyra in sig på en tur för två i en ny båt från 1943, i en internationell 5mR-jakt, en så kallad ”Femma”. Turerna seglas på vattnen kring Dalarö eller på Riddarfjärden mitt i Stockholm. Båten är en klassisk kappseglingsbåt, med två öppna brunnar och närhet till vattnet.

Detta är en specialupplevelse för endast två personer, kanske som bröllopsgåva eller för paret som vill göra något helt speciellt tillsammans. Före den exklusiva turen kan man då ta en kurs hos arrangören Vind & Vatten på Dalarö, i hur man seglar tillsammans och håller ihop bra som ett par på sjön.

Läs mer: Pröva klassisk femma

Att hyra en segelbåt

Att hyra eller hyra ut, det är frågan

Första gången jag hyrde en båt gick det år skogen. Vi hade knappt hunnit lämna bryggan förrän det började ryka in och bubbla från avgasröret. Vi vände om och fick en annan båt av uthyraren, en jättefin Albin Accent. Men den hade en sak som jag aldrig kunnat med sen dess: En foldingpropeller, som bara vek ut sig ibland, när den hade lust.

Vid två tillfällen hade den definitivt inte lust; vid en brygga i Smögen som fick ett djupt jack, och på Väderöarna fick nog båten ett djupt jack, som jag haft dåligt samvete för sen dess. Kanske det är preskriberat, men det var nog inte snyggt, för uthyraren har inte hört av sig på 20 år för några nya erbjudanden, trots att han hade både telefonnummer och adress.

Läs mer: Att hyra en segelbåt

vårpyssel

intet nytt under solen

Klaga inte på vårens vaxande. Betänk allt arbete det var med de gamla träbåtarna 1928. Men visst hade de roligt redan då. Från SVT:s öppet arkiv. (Har jobbat sen tidigt i våras med att få de filmerna att fungera, nu verkar det äntligen funka).

 

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.