Nautor anlitar Cossutti

Italienska designbyrån Cossutti & Ganz Yacht Design har stolt meddelat att man sedan ett par månader börjat samarbeta med Nautor´s Swan. Samarbetet syftar både till att utveckla en ny Swanmodell 2019 och till att inrätta en ny produktionsmetod.

- Tillsammans med varvet ska vi kombinera Swanbåtarnas kända kvalitet med kortare byggtider, kommenterar Maurizio.

 

Cossutti.jpg

Maurizio Cossuttis förmåga att skapa snabba snygga bätar kommer att användas i en ny Swanbåt.

 

 

Vismara-66-1-600x340.jpg

Vismara 66 är ett bra exempel på Cosuttis goda känsla för linjer. 

Mer information väntas, om inte förr så i Dusseldorf, där Nautor visar nya Swan 65, presenterar en ny 48:a och meddelar att avancerade Club Swan 36 sålts i ännu fler exemplar än de sex som var kontrakterade i höstas.

Beträffande Maurizio Cossutti och hans partner Alledandro Ganz är de för svenska charterbåtselare kanske mest kända för snabba snygga More 55 och More 40, som jag redogjort för i samband med deras lansering. För satsande kappseglare är Cossutti dock bekant för sin förmåga att fartoptimera med hjälp av nya kölar och roder. Mindre känt är att han 2018 ritade en 37-fots One-Off åt estländska Ridas Yacht och en sagosnygg 66-fotare åt italienska Vismara Yachts. Även Bavarias nya modeller är ritade av Cossutti Design.

Nautor har inte ännu meddelat något om samarbetet. Men med tanke på att German Frers blir 78 år 2019, kan valet vara ett sätt att säkra framtiden på samma sätt som när German ersatte Sparkman & Stephens för 40 år sedan.

Intresserade av Swanbåtar, nya eller begagnade, kan veta att varvets man i Sverige Klabbe Nylöf, kommer att vara på plats i Dusseldorf hela veckan mässan pågår.


Senaste inläggen

Fritidsskepparens böcker

Logga in till kommentarer och forum

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line