Ett amerikanskt par i en katamaran befaras ha mördats mellan Grenada och St Vincent, av förrymda fångar. 

parRalph Hendry och Kathy Brandel var medlemmar i Salty Dawg Sailing Association, vars president, Bob Osborn, har talat med familjerna och framfört sina kondoleanser. (Salty Dawg Sailing Association foto)

Ralph Hendry och Kathy Brandel från Fairfax, Virginia saknas. Deras 48-fots St. Francis katamaran återfanns på onsdagen vid Walliabou Bay i St. Vincent. "Kopiösa mängder blod hittades i huvudhytten", skriver Caribbean Safety and Security Network i sin rapport om saken.

Misstänkta är tre grova brottslingar som den 18 februari rymde från ett fängelse på Grenada, anklagade för väpnade rån och våldtäkt den 18 februari. Samma dag visar AIS-spåren att katamaranen Simplicity lämnade ankarplatsen för att gå full fart för motor norrut till St Vincent.

grepsDen 21 kunde narkotikapolisen på St Vincent gripa rymlingarna i byn Petit Bordel.

Katamaranen hittades på tisdagen den 20:e, på St Vincent, plundrad och utan dinge. De tre rymlingarna greps sedan av polisen på SVG. 

- Royal Grenada Police Force arbetar för närvarande med ledtrådar som tyder på att de två passagerarna i yachten kan ha dödats under processen, säger Grenadas poliskommissarie.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line