Att vända en segelbåt

https://youtu.be/DxB68oMn8nE

Det är inte alla kölbåtar som man kan vända ensam, men den nya IMOCA 60-klassen ska klara det, enligt specifikationen. Här genomförs testet på den nya Safran som ska segla runt jorden 2016.

"Vendée Globe är en extrem jordenruntkappsegling som har arrangerats sedan 1989. Starten brukar hållas i november. Reglerna är i stort sett följande: segla ensam, non-stop, runt jorden, utan någon som helst assistans (ingen fysisk hjälp, och inga föremål såsom reservdelar. Man får ta emot allmänna väderrapporter men inte specifika råd om hur de ska tolkas). Segelbåtarna är mellan 50 och 60 fot långa.

Start och mål är i den franska orten Les Sables d'Olonne på atlantkusten. Man börjar med att segla söderut ner förbi Afrikas sydspets och Godahoppsudden, vidare förbi Australiens och Nya Zeelands sydkuster. Därefter rundar man Sydamerikas sydspets och Kap Horn för att avsluta med en nordlig riktning tillbaks till Europa och startpunkten. Resan brukar ta cirka tre månader, minst hälften brukar bryta loppet (gå i hamn för reparation), och flera dödsfall eller försvinnanden har förekommit." (Wikipedia)


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Med floran i båten

Med floran i båten

Ankarliv

Ankarliv

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line