Josefin Olsson trivdes i frisk OS-vind

Efter ett par tunga dagar för de svenska OS-seglarna, blev det ett fall framåt när Josefin Olsson blev sjua och fyra i dagens två seglingar i Rio.

Josefin hade längtat efter mer vind och sjö. På onsdagen fick hon äntligen vad hon väntat på. Det blåste rejält på banan utanför den mytomspunna stranden Copacabana. Till en början såg det tungt ut även denna, den tredje dagen, av OS-seglingarna i Laser Radial. Efter första kryssen var Josefin på 15:e plats, men i mål hade hon seglat upp sig till sjunde plats. I andra seglingen gick det ännu bättre när hon blev fyra, vilket är det bästa resultat hittills för svenskarna i OS-seglingarna. Totalt ligger ”Jossan” åtta efter sex av elva seglingar.

Rio de Janeiro bjöd på en grå, kylslagen och stundom regnig dag med friska västliga vindar på upp mot 11-12 m/s. Minst blåste det inne på banan ”Escola Naval” där 470-seglarna gjorde sin första OS-dag.

För Anton Dahlberg/Fredrik Bergström började riktigt dåligt när de blev 22:a i den första seglingen. I den andra samlade de ihop sig och slutade åtta.

- Vi är inte alls nöjda. Vi hade inget flyt. Vi fick inte till det helt enkelt. Men det var svårt idag med mycket vridningar. I andra racet seglade vi lite bättre, framför allt på sista kryssen och länsen. Sammanfattningsvis är det här inte den start vi önskat oss. Men det är många dagar kvar, sade Anton till Radiosporten efter onsdagens seglingar.

I Finnjolle var det dags för race tre och fyra - och för Max Salminen blev det också ett litet fall framåt. På tisdagen fick Max placeringarna 15 och elva. På onsdagen kom han in på plats 13 och nio. Totalt är Max på 17:e plats efter fyra av elva seglingar.

Tyngst av de svenska seglarna har Jesper Stålheim haft det, men efter serien 10-23-26-28 kom Jesper in som båt nummer tio trots att han var på 25:e plats vid både första och andra rundningen. I dagens andra segling slutade Jesper på 15:e plats. Totalt är han på 19:e plats efter sex av elva seglingar.

OS-seglingarna fortsätter på torsdagen. Laser och Laser Radial har en vilodag, medan den femte och ”sista” svenska besättningen gör sin debut i Rio-OS då Lisa Ericson/Hanna Klinga börjar tävla i 49erFX.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line