Startskott på M32-seriens tätaste seglingsbana

M32 Series Gothenburg 2016 9169

Publiken vid Lindholmen bjöds på en spännande öppningsdag av M32 Series Scandinavia i Göteborg. Det var gått om dueller mellan båtarna och favorittippade Us One Sailing team avslutade på första plats i hela seriens resultatlista.

– Med tre fler båtar i fältet än förra året i den här tävlingen är det en utmaning att klara sig undan konkurrenter som flyger fram i 20 knop, säger Taylor Canfield som gjorde en imponerande vändning i torsdagens enda race.

Tävlingen i Göteborg har den snävast banan av alla deltävlingar i M32 Series Scandinavia. Dessutom är det fler lag som deltar nu än någonsin tidigare. Med tio båtar på startlinjen och byig vind som ökade till kring 6 sekundmeter var det som upplagt för rafflande katamaranseglingar under eftermiddagen.

I dagens första och enda tävlingsrace kom den 19-åriga göteborgsseglaren Måns Holmberg iväg bäst och tog en knapp ledningen på det första av tre varv runt banan. Men flerskrovsexperterna på franska båten Spindrift utmanade dem efter den andra kryssen, tog täten och kontrollerade sin position fram till mål.

– Vi försökte få en så bra start som möjligt för på en sån här bana är det svårt att komma tillbaks och mycket lättare att ligga i täten. Vi har aldrig tävlat här förut men har tycker verkligen om att segla i Göteborg, säger Christophe Espagnon på Spindrift.

– Vi fick bra fart från början och sedan var det ganska lätt att ta sig runt banan, säger Måns Holmberg. Det är ändå lurigt att göra bra manövrar i så här byig vind men vi börjar få ordning på det.

Taylor Canfield visade varför han är totalledare av M32 Series Scandinavia efter att de fick den sämsta starten av alla lag.

– Vi fick en usel start i första racet och när man är långsam på att trycka ner gaspedalen hamnar man längst bak. Men vi tog in sju platser och slutade trea, säger Taylor Canfield.

Tävlingen fortsätter med fler seglingar fredag från kl. 13.00 – 15.00 och avgörs med finalsegling på lördag eftermiddag.

Resultat efter 2 race i M32 Series Scandinavia Göteborg:

1. Yann Guichard (FRA) – Spindrift – 3p

2. Måns Holmberg (SWE) – TyphoonX Racing – 2p

3. Taylor Canfield (USV) – US One – 4p

4. Hans Wallén (SWE) – Wallén Racing – 4p

5. Ian Williams (GBR) – GAC Pindar – 5p

6. Nicklas Dackhammar (SWE) – Essiq Racing Team – 6p

7. Johnie Berntsson (SWE) – Flux Team – 7p

8. Anna Östling (SWE) – Team Anna – 8p

9. Mattias Rahm (SWE) – Rahm Racing – 9p

10. Nicolai Sehested (DEN) – TREFOR Racing – 10p


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line