Sverige klara för Paralympics i Rio 2016


I natt svensk tid stod det klart, efter 11 seglingar, att Sverige genom Fia Fjelddahl är klara för Paralympics i Rio i september 2016.

Frankrike, Tyskland och Australien knep de tre första platserna, men fokus låg för många nationer längre ner i resultatlistan där de sju nationer utöver de åtta som redan kvalat skulle tas ut. Inför sista seglingen var det i princip klart att Fia skulle knipa en av de åtrådda sju platserna.
Fia avslutade med en sjunde placering i sista racet och blev i och med det fjärde nation totalt av de kvalande nationerna.

Fia, som till vardags går på seglargymnasiet i Lerum, började segla 2.4mR i höstas och har nu alltså deltagit i sitt första VM och säkrat en plats till Rio.
Det har stundtals varit rätt tuffa förhållanden men Fia har trots sin ringa ålder, visat prov på både mental styrka och mognad. Hon har seglat stabilt genom hela regattan och i de tuffaste förhållanden, när flera båtar fick bryta på grund av haverier, gjorde hon en av sina bästa placeringar.

Resultat
www.topyacht.net.au/results/2015/paraworlds/2.4m/SGrp1.htm

 


Fritidsskepparens böcker

Logga in till kommentarer och forum

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line