Hafsorkesterns haverier

Nu kommer boken om allt som gick sönder och fixades under fem års jordenruntsegling.

Jag var lite tveksam till titeln. Jag får väl aldrig några gastar igen efter den boken. Men den säljer väl bra och jag gör ju allt för pengarna.

Det går att beställa den redan nu, men den levereras inte förrän den är tryckt.

Den handlar inte bara om sånt som går sönder, men om allt som är bra att ha om man ska segla långt. Så det blir som en liten handbok i Bengt Utterströms serie Fritidsskepparen.

Så här skriver min förläggare om boken:

"Niklas Krantz är så vitt det är känt den förste att segla jorden runt i en Bavaria 30, en båt som knappast är tänkt för oceanseglatser. Det här är hans egen berättelse om allt som
krånglade och gick sönder på hans båt under fem års världsomsegling.

Mastbrott på Atlanten, motorkrångel, skador på rodret, en autopilot som ger upp, ankarspel som rostar, en jolle som säckar ihop, pumpar som hänger sig och mängder med olika elfel är
bara några av haverierna.

I ”Hafsorkesterns haverier” berättas utförligt om alla missöden och hur de klarades upp.

Niklas Krantz delar generöst med sig av sina segelbåtsfix och lärdomarna av de egna misstagen. Boken innehåller närmare ett par hundra bilder och tips för båtfolk.

Bokens framsida visar masten när den just fallit. Strax var vajrarna avsågade och mast och segel sänktes mot en sista vila på 4000 meters djup.

Niklas skriver: ”Jag visste ingenting om äventyret eller om de människor och djur som jag skulle få möta över och under vattnet. Och jag visste inget om allt som kunde gå sönder på Hafsorkestern och hur man lagar det. Jag hoppas att jag med den här boken kan inspirera andra att våga ge sig ut i det okända, trots allt som gick sönder på min båt. Allt går att lösa!”

En världsomsegling är en prestation i sig. Att som Niklas Krantz tålmodigt och uppfinningsrikt reda ut alla haverier och fullborda 45 000 sjömil gör hans segling till en bragd.

Niklas Krantz driver webbsidan Sittbrunnen.se

I Fritidsskepparens serie av nautiska böcker finns navigationsboken Fritidsskepparen för Förar- och Kustskepparintyg, Fritidsskepparens VHF/SRC-bok, Fritidsskepparens Radarbok med AIS, Fritidsskepparen om El, elektronik och nätverk ombord och Fritidsskepparen, Förarbevis för vattenskoter och Hafsorkesterns haverier."

 


Niklas Krantz

kophar


Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Ankarliv

Ankarliv

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line