Nu har vi frusit i Sverige två vintrar. Nu får det räcka. Vi seglar till Kanariöarna över vintern!

midsommarMidsommar på Hallskär 2024.

Förra sommaren tutade vi runt lite i Stockholms skärgård mellan regndagarna. Året innan, när vi kom tillbaka till Sverige tillbringade vi på västkusten.

pellePelle var med till Simrishamn, där Lillemor löste av.

I år har Pelle och Lillemor gastat med runt kusten och vi parkerade i hamnen på Ramsö. Båtplatsen hos Morarnas Båtklubb på Gålö sa jag upp. Nästa sommar väntar en plats i på Canningbryggan i Strömstad och under tiden seglar jag till värmen på Kanarieöarna med kusin Karin som besättning.

Sven och Nils gastade på 24-timmars från Koster till Marstrand och vi kom fyra av tolv, fast det inte är nån tävling. Sen var jag hemma i Stockholm och hälsade på nya barnbarnet och hyrde ut lägenheten.

Nu ligger vi i Middelfart i Lilla Bält och väntar ut dagens kuling och regn. I morgon fortsätter vi mot Kielkanalen, sen Engelska Kanalen, Biscaya och Madeira, innan vi är framme i Las Palmas. Egentligen är det lite sent på året, så vi kanske får vänta ut diverse väderfönster på vägen.

karinKusin Karin gastar ner till värmen.

Hittills har vi fått segla mest på bara focken eller revad stor. När inte vinden dojjat helt och vi fått lita på järngenuan.
Följ oss gärna på Marine Traffic eller nya trackingsidan

https://forecast.predictwind.com/tracking/display/SV-Hafsorkestern/
Och kom gärna förbi i Las Palmas, eller andra öar där nere och hälsa på eller segla med.

Niklas krantz

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line