Robline Solo Challenge 2013 5673 1024x682

Att seglarvärlden är full av kontraster är känt för alla med segelbåt. Men större kontrast än att vara med om förra helgens propagandasegling med klassikerna i Sandhamn och behagliga banor, till kommande helgens solokappsegling Robline Solo Challenge, är svårt att hitta.

51 skeppare har anmält sig för att segla en bana på 19, 31, 38 eller 40M. Bland dem flera med vinnarmeriter från andra shorthandseglingar exempelvis Jonas Dolk i Farr 31 Kim Di, Fredrik Södergren i Tarac 33 Testrossa, Peter Skoglund i Passad GT Jenny, Martin Olsson i Diva 34 Macchiato.

 

Samordnaren för arrangören Runmarö YC Pernilla Uhlin deltar med sin för äret nyköpta Archambault 31, medan Kattis Svedjefält på nytt seglar Fareast 28:an Picador. En tredje kvinna Cecilia Grönlund i sin Express deltar också.

Följ hur det går för F SWE 449 Antigua och övriga. Fyra olika kustnära banor finns för seglingsledningen att välja på beroende på vindstyrkan. Alla banalternativen innebär segling på havet, vilket passar alla moderna plastbåtar, men inte en 62-årig båt med ännu äldre skeppare. Jag startar för utmaningens skull, trots det vill jag inte fresta min båt för hårt och blåser det mer än 5-6 m/sek kommer jag förmodligen att bryta och se fram emot nästa event Nordic Yachts Open, som går i mer skyddade vatten.
https://www.facebook.com/nocrewrsc/

 

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line