Krock 2.jpg

Så här illa gick det i helgen när en motorbåtsmarodör missade att hålla koll.  

Efter en sommar med mycket segling och en hel del transporter för motor med min Folkbåt, en klassisk, men numera ganska liten segelbåt.blev storleksförhållandet blir extra tydligt vid möten med många motorbåtar. Antingen skopade jag in massor av sjö från deras svall nmär jag låg på kryss ch kröngde. Eller också blev jag osäker på om de alls såg mig.

 

 

Få håller fartgränserna, det verkar vara väldigt svårt för väldigt många att köra under planinggsfart-  i 5 - 8 knop. Varför? Ansträngande att dra ner och dra på? Jag har för att slippa bli översköljd och inte behöva få motorn dränkt, och även för att slippa vara rädd för att välta och hamna i vattnet, när jag åker i en liten utbordarbåt, har jag bett Kustbevakningen att ligga på lur i Vaxholmssundet, Skurusundet, i inloppet till Sandhamn oxch vid min hemmahamn Bulandö. Varpå KBV svarat att de gör så med ojämna mellanrum. Men enklare är om ni motorbåtsmänniskor sansar er.

Till  er med hyttbåtar, med flybridgekryssare och snabba daycruisers - håll ner, håll igen, för nästa gång kanske jag gör ett slag framför era stävar eller girar tvärt och tvingar fram en tvärnit på fjärden om ni gör stora svall inte tar hänsyn eller struntar i fartgränserna

Krock.jpg

1 st demolerad segelbåt sedan en motorbåtsmarodör glömde dra av vid möte.

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line