DSC_7550.JPG

Mikael Ryking är sannolikt Sveriges mest hängivne seglare, och en som i motsats till andra som mest pratar, är en genomförare i verklig mening. Han är den kanske mest intressanta föredragshållaren på Årets Båtmässa, alias Allt för Sjön.

Med sin Class 40 Talanta har Mikael de senaste två åren seglat fler sjömil än vad de flesta av oss kommer att göra under sin livstid, eller 35 000 M. Efter ARC 2016 och regattor i Karibien, seglade han till Bermuda och mötte upp med Irina Gracheva. Tillsammans med henne seglade han sedan sträckan Bermuda - Plymouth på 13 dagar och kom med i Guiness Book of Records för att ha satt världsrekord för enskrovsbåtar på denna distans.

Mikaels jakt på rekord är dock ingalunda slut, närmast söker han besättning till Antigua Week och sedan för att kappsegla Quebec-St Malo. I höst väntar hans största utmaning - franska soloseglingen Rhoute de Rhum från St Malo till Guadelope - 3 700 M med start 24 oktober.

Om sina hårresande seglingar, hur han driver sitt projekt med Talanta, hur han får råd att hålla på och sin ambition att få fler att segla på oceanerna med sin Offshore Academy, berättar han öppenhjärtigt om på Sail Forum.

Ta dig dit på Årets Båtmässa och lyssna på Mikael, han är där på lördag igen och pratar om med - och motgångar, om utmaningar och möjligheter, om friheten att leva sin dröm. Och om sömnlösa nätter för att få allt att gå ihop.

På en halvtimme får du följa med på Mikaels hisnande seglingar som han tillpåköpet hunnit filma. Blir du biten tar han emot betalande gastar på plats sugna på att segla intensivt.

www.rykingoceanracing.se

www.facebook/rykingoceanracing

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Slusshandboken

Slusshandboken

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line