109 båtar till start på Bullandö i helgen

2NYO

Genom att inte kollidera med en annan populär kappsegling i år slår tvåmansseglingen Nordic Yachts Open rekord i antalet anmälda båtar – 109 på listan är 17 fler än 2015. Vilket visar på intresset för att segla på två. Sannolikt påverkar också upplägget med gratis hamnplats på Bullandö Marina, give-aways, törstsläckning och varmkorv efter målgång, middag med bravur på Bullandös omtalade krog och reseledaresamordning av Mats Runström, initiativtagare till Nordic Yachts Open.

1Vinnaren15

Bland deltagarna i femte Nordic Yachts Open märks som vanligt många flinka seglare med välpreparerade båtar. Åtskilliga har varit med förr och på andra shorthandseglingar under säsongen. Exempelvis Jonas och Anna Dolk med sin skinande Farr 31, Martin Olsson i sin välhållna Albin Nova - vinnare 2015, Håkan Södergren med sonen Fredrik i sin skarpa Tarac 33, Martin Dubois och Noel Barkelius i skräddarsydda Sun Fast 3600, Håkan och Henrik Lindqvist i sveriges snabbaste Albin Alpha.

Malrakan

Två trevliga tecken med Nordic Yachts Open är att ovanligt många kvinnor är med. Fem är skeppare i år, medan hela 28 gastar. Och att besättningarna består av makar eller far och son.
Minsta båt är i år en C55 med Danne Englund och Andreas Ekeberg, lägst SRS har en viss Folkbåt med far och son Gelin. Största båtarna är Arcona 430 Pingu med Mikael och Annelie Widmark och systerbygget Zellma med Johan Zellman och Bertil Janmark.

4ParLindforss

Högst SRS 1,56 har dock Niclas Heurlin och Dan Franze´n med kaxiga trimaranen Corsair 31XTR.

Hur denna avslutningskappsegling artade sig kommer en rapport om på detta forum och på Bullandö News till våren. Resultaten finns på www.nordicyachts.com


Mitt tips är någon av de större båtarna tar hem pokalen, skidorna, presentkort och bubblet, för vindarna lär bli svaga och ökande under dagen. Ofta eller alltid gynnas då de som startar när vinden har kommit.

Curt Gelin

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Med floran i båten

Med floran i båten

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line