Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - seglingslektioner

seglingslektioner

{jcomments on}

Privatlektioner i segling

Om man vill lära sig segla är det bästa förstås att anmäla sig till någon seglarskola. Som vuxen finns det kurser där man kan lära sig grunderna. Men sen då..?

Att utveckla sitt seglande på annat sätt än att lära sig genom sina egna misstag är svårare. Men nu har Svenska Seglarförbundet börjat med privatundervisning i segling, såväl för att behärska sin egen båts säkert eller för att börja kappsegla med den. Och i Stockholms skärgård finns det numera coacher man kan hyra per timma.

Svenska Seglarförbundet ska verka för ett allmänt ökat seglingsintresse och fler aktiva kappseglare. Därför har de tagit fram möjligheten tillsammans med företaget Promarina, ett erbjudande till alla besökare i Promarinas gästhamnar; privatlektioner i segling. Swe Sail Pros är certifierade och seglar på landslagsnivå. En bra möjlighet att få ta del av det bästa som finns inom segling på din egen båt utifrån dina egna förutsättningar. Priset är dock ganska högt, 8.500:- per dag.

- Det är för att seglarna är lite exklusiva, säger Calle Söderberg på Promarina. Vi tjänar ingenting på den här verksamheten.

När man ringer och bokar en privatlärare kollar företaget upp vilka seglare som finns tillgängliga på det datumet.

- De har ju en del tävlingar, som de måste sköta, säger Calle Söderberg.

Ännu, så här i slutet på juli, har inga bokningar kommit in, men Calle Söderberg tror att det kommer igång till hösten.

- Det här är väl ingen semesteraktivitet direkt, säger han.

Exempel 1: Bli en bättre seglare!
• Lär dig segla din egen båt på bästa sätt.
• Seglen är din trygghet om motorn går sönder.
• Lär dig segla i fler situationer.

Exempel 2: Kappsegling
• Lär dig starta bättre på tävling.
• Bli en bättre taktiker med små medel.
• Vem gör vad i ditt team?
• Enkla knep för att bli en bättre kappseglare.

Hamnarna där man kan boka privatlektioner:

  • Arkösund
  • Furusund
  • Mariefred
  • Norrtälje
  • Oxelösund
  • Strängnäs

För mer information och bokning, kontakta SweSailPro på
tel: + 46 70 936 91 22 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vind&vatten, med bas sen 2006 på Dalarö i Stockholms skärgård har också seglarcoacher, som man kan hyra för från betydligt modestare 420 kronor i timmen, på den egna båten. Eller också kan man ta sig ut till Dalarö efter jobbet och vara med några timmar på en After Work-segling för 595 kronor. De sätter också ihop specialkurser för den som vill trimma ihop sin besättning inför en tävling eller familjen inför semestern. De har också nybörjar- och fortsättningskurser förstås.

- Min verksamhet är ett enpersonsföretag, där jag ibland tar hjälp av och samarbetar med andra inom det nätverk som finns idag av människor som jobbar med marin utbildning och event, berättar Birgitta Silfverhielm.
- Jag har ett uttalat jämställdhetsperspektiv på segling. Jag tror på och jobbar för att båda parter i ett par ska ta lika mycket ansvar för och delta i båtlivet- det blir både roligare och säkrare för båda då. Jag jobbar mycket med par, och med kvinnor (det blir nog så eftersom jag är en av få kvinnliga coacher/förebilder som jobbar med detta).

- Jag har hittills i år coachat i tre sammanhang på andras båtar (i två fall par, i ett fall ensamägande kvinna), samt haft ett antal kurser för kvinnor i samarbete med Linda Lindenau/Ta Rodret, och även en mixad kurs.  Men min normala verksamhet bygger på privat seglingsutbildning och seglingsevenemang, oftast är det ett par, en familj eller två par eller ett kompisgäng eller företag som hyr mig och båten för en eller flera dagars segling, med egna definierade mål. Det är ett otroligt roligt jobb!

Birgitta Silfverhielm, telefon 070-743 29 14, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Också aktiv i nätverket Kvinnor på sjön.


Senaste inläggen

Fritidsskepparens böcker

Logga in till kommentarer och forum

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line