Orkanen Beryl slog sönder det mesta på ön Carriacou norr om Grenada. Hittills har orkanen, som nu har passerat Jamaica skördat nio liv, enligt CNN. Inga svenskar så vitt vi vet nu.

Från Grenada fortsatte Beryl till Jamaica, där den nedgraderades till en trea från en femma när den passerade Grenada och St Vincent. En kvinna dödades när ett träd föll över hennes hus och taket på flygplatsen i Kingston Jamaica  blåste bort. Ytterligare ett dödsoffer har rapporterats på Jamaica.

Beryl är den starkaste orkanen på 15 år och kom ovanligt tidigt. Den har fått extra kraft från de allt varmare oceanerna i år. Ett resultat av växthuseffektyen på klimatet.

Henrik Ericsson berättar från Blue Lagoon på St Vincent hur han hade surrat allt ombord på sin CR 31 Cordelia som låg mellan två mooringbojar och sen tog sig iland under orkanen. Där kunde han se en motorbåt dragga in mot sin båt, men han fick hjälp att gå ut och dra bort den. En katamaran i närheten av revet drog loss sin mooring och började driva ut mot revet, gick över revet och ut till havs. En stor 65-fotare draggade rakt igenom fältet och drog med en katamaran mot revet. Den stora segelbåten ligger nu på stranden, medan motorbåten sjönk.

Hans  Cordelia klarade sig bra, bara en bult till badstegen lossnade. Även Kurt Andersson på Imagine i Martinique klarade sig, men fick torka ur hela båten från saltvatten.

I Venezuela omkom tre personer, i Grenada, inklusive Carriacou, tre personer och St Vincent och Grenadinerna en person, enligt CNN.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line