1-6 juli är det dags för GKSS Match Cup Sweden, att för 30:e gången inta Marstrand. Tävlingen är en av de 4 World Tour tävlingarna på World Matchracing Tour och lockar världens främsta matchracingseglare. 8 av de 9 främsta skepparna i världen kommer till start, bl.a världsettan och förra årets 2:a Chris Poole, USA, världstvåan Eric Monnin, Schweiz och hemmafavoriten Johnie Berntsson, GKSS.

- Det är helt fantastiskt att vår tävling lockar alla de bästa seglarna år efter år. Vi i GKSS är oerhört stolta att få kunna arrangera en tävling på absolut världsnivå, kommenterar Thomas Rahm, klubbchef i GKSS. Sedan 1994 åren har väldigt många av segelsportens storstjärnor tävlat här i Marstrand. Seglare som Peter Gilmour, Russel Coutts, Ben Ainsle, Magnus Holmberg och Björn Hansen har alla duellerat på tävlingsbanan vid klipporna på Marstrand.

Extra spännande är att två unga svenska skeppare från Göteborg som dessutom är bröder, kommer deltaga. Marius och Theo Westerlind har visat framfötterna på juniornivå och senast i helgen lyckades Theo vinna wildcardplatsen genom att besegra internationellt motstånd i kvaltävlingen Spring Cup i Långedrag.

Deltagarlistan för GKSS Match Cup 2024, öppna klassen:
( Nummer före namn = placering på världsranking)
1 Chris Poole USA
2 Eric Monnin SUI
3 Johnie Berntsson SWE
4 Jeppe Borch DEN
6 Matti Sepp EST
7 Aurelien Pierrox FRA
8 Rocco Attili ITA
9 Nick Egnot Johnson NZL
109 Marius Westerlind SWE
185 Theo Westerlind SWE

GKSS Match Cup firar i år 30-års jubileum och är mer än bara en tävling; det är en folkfest där seglingsentusiaster, företag och båtfolk samlas för att njuta av sporten och knyta kontakter. Det här är en unik möjlighet att uppleva segling på absolut högsta nivå och samtidigt ta del av ett fantastiskt community, säger Mattias Rahm, evenemangsansvarig på GKSS. Vi ser fram emot att välkomna deltagare och besökare från hela världen till vår tävlingsarena här i Marstrand.

Både damtävlingen och tävlingen i öppna klassen är del av världsomspännande World Matchracing Tour. 2023 besökte ca 50 000 personer evenemanget. Titelförsvarare i damklassen är Anna Östling och hennes Team WINGS. I öppna klassen är Björn Hansen regerande mästare. GKSS Match Cup Sweden är fritt från engångsplaster och arbetar strukturerat med en hållbarhetsplan tillsammans med Göteborg & Co.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Skutrigg

Skutrigg

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line