Max fick prinsessan!

salminen palma2

Max Salminen vann finalen i ”Trofeo Princesa Sofia” som avslutades i Palma de Mallorca på lördagen. Därmed vann han också hela regattan, som var årets första stora regatta för OS-klasserna i Europa, och tog sin första stora titel i Finnjolle.

saminen palma1

- Det är kul att vinna tävlingar. Men det är ju inte så att jag kämpat jättelänge för det här utan jag kommer ju från ett långt uppehåll, sade Max efter sin första riktigt stora seger sedan han började segla enmansjolle för drygt fyra år sedan, dvs efter OS-guldet i Starbåt 2012.

Större delen av regattan på Mallorca har avgjorts i relativt lätta vindar med på lördagen var det tuffare med 10–12 m/s turbulent vind och stora vågor. Då trivs Max.

Max Salminen har dominerat under de sista dagarna av regattan och vann de tre senaste racen. Men det hade han ingen större nytta av i finalen där de fem bästa båtarna gjorde upp om medaljerna. Alla poäng var nollställda. Det gällde bara att vara först i mål.

- Jag var tvåa i stort sett under hela race. Men på sista benet var vi tvingade att ta den jippen som alla ville undvika. Turken framför mig broachade och jag fick ta en omväg runt hela hans mast och båt. Jag var nära att broacha jag också, men jag klarade mig, berättar Max.

I 470 hade Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar är bra utgångsläge inför finalen där det inte gällde samma regler som i Finnjolle, dvs. att poängen nollställdes. Men svenskarna kom iväg dåligt och slutade som åttonde och sista båt i finalen. Därmed fick de nöja sig med silvret – en poäng efter japanerna Isozaki/Takayangi som vann.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Slusshandboken

Slusshandboken

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line