Marstrand välkomnar Mästarnas Mästare

WMRT16Sweden0709 IanRoman

Efter sex fantastiska år i Båstad har det blivit dags för Svenska Seglarförbundet att lämna över stafettpinnen och låta årets samtliga svenska mästare i segling göra upp om titeln Mästarnas Mästare 2017 i Marstrand 14–15 oktober

I Sverige finns det ett flertal riktigt fina seglingsarenor. Mästarnas Mästare började sin resa med fyra år ute på Sandhamn, en plats som är en riktig samlingsplats för seglarna på ostkusten. Efter det föll valet på Båstad, som med sina årligen evenemang har gjort Seglarveckan lika känd som Tennisveckan på samma ort.

- Det känns alltid tufft att ändra på något som fungerar riktigt bra. Men vi vill låta fler klubbar få chansen att visa upp sin seglingsarena för våra mästare och då kändes valet av Marstrand naturligt, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör/sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Marstrand är en seglingsarena med lång historia. Med otaliga mästerskap som JR Cup, målgång för Volvo Ocean Race och inte minst Match Cup Sweden är ön van vid att ta emot både seglare och publik.

- Marstrand är segling och de flesta seglare känner sig hemma i Marstrand. Vi ser verkligen fram emot en spännande helg med tryck i både seglingarna och bland publiken på land, säger Lena Gippert, ordförande i Marstrands Segelsällskap.

Mästarnas Mästare är en tävling där årets svenska mästare i segling gör upp om vem som egentligen är bäst. Varje år koras cirka 50 svenska mästare. Kampen om dessa SM titlar avgörs i allt från stora båtar med 15 personers besättning till små radiostyrda båtar med en person bakom spakarna. På Mästarnas Mästare, som arrangerats årligen sedan 2006, möts mästarna i likadana båtar som tillhandahålls av svenska seglarförbundet för att utmana varandra. Inbjudna rorsmän väljer sin besättning som sedan seglar grundomgång, semifinal och final.

Seglarförbundet vill passa på att rikta ett stort tack till Båstad Båt och Segelsällskap och Sailing Båstad. Deras insatser under de senaste sex åren har varit ovärderliga och de har alltid levererat evenemang som varit mycket uppskattat av både seglare och publik. Även ett stort tack till Hotell Skansen, Bjäre Kraft, Pepes Bodega och Bakfickan. Det är helheten - med trevlig aftersail och regattamiddag - som har gjort Mästarnas Mästare så speciellt.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Med floran i båten

Med floran i båten

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line