Kanoterna först i Allsvenskan

Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb vann årets första deltävling i Allsvenskan Segling som avgjordes i Motala i helgen. Klubben som hör hemma söder om Göteborg har imponerat stort och vunnit sju av totalt tio race.

Kullavik har verkligen fått till en bra mix i sin besättning där Marcus Westerlind (OS-seglare i 470 1996) och Oskar Angervall (två Americas Cup-projekt med Victory Challange) står för rutinen, medan 15-åringarna Elin Nordin och Samuel Fredriksson står för ungdomlig entusiasm och respektlöshet.

- Det är så här vi i Kullavik vill köra allsvenskan. Två rutinerade och två ungdomar. Det blir en fantastisk kunskapsöverföring, säger Marcus Westerlind och fortsätter:

- Vi har verkligen haft maximal utdelning här i Motala. Någon gång blev vi kanske lite passiva. Men på det hela taget är vi extremt nöjda.

Tvåa blev nybildade Cape Crow Yacht Club från Hönö också utanför Göteborg – som även är nykomlingar i årets Allsvenskan. De var till slut två poäng efter Kullavik och ytterligare en poäng efter kom de regerande mästarna, KSSS från Stockholm.

Motalaviken har mestadels bjudit på lätta vindar, framför allt på avslutningsdagen. Då var det riktigt klurigt att hitta vindstråken. Trots det var det en tuff kamp på sjön med många tajta dueller.

Konceptet för Allsvenskan är publikvänliga korta race nära land som är lätta att följa. Total avgöres serien med fyra delseglingar där den första nu är avklarad. Därefter följer Allsvenskan i Ekerö (10-12 juni), Malmö (12-14 augusti) innan avslutningen i Göteborg (2-4 september). Det är klubbarna – inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line