Extrem foiling

https://youtu.be/IHVaF_ws2ZQ

Extreme Sailing Series väljer nu de foliande katamaranerna GC32 som de nya båterna. Det kommer att innebära att den här seglande cirkusen nu får problem, eftersom de kört sina race inne i städerna. Men de här nya katamaranerna går så himla fort att det kommer att bli nödvändigt att flytta ut tävlingarna på längre banor. Se bara på Göteborg i helgen, där Americas Cup-båtarna tävlar ute vid Långedrag. Inte vid Lindholmen uppe i älven som de ickefoilande M32-erna.

Men det är ju också ett bakslag för det nya katamaranföretaget Aston Harald som har försökt sälja in M32:erna till den världsomspännande serien. De har ju också hårdnackat vägrat att uppgradera sina kattor med flygande foils, med hänvisning till att de blir alldeles för snabba och livsfarliga då.

Nu har ju Aston Harald redan gjort sitt drag och köpt upp matchracingtouren, som går över till M32:er. Så nu blir det ju en spännande match: Matchracing mot extremseglingen, flytande kattor mot flygande.

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Genvägsboken

Genvägsboken

Skutrigg

Skutrigg

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line