I den nyutgivna boken ”Historien om Hallberg-Rassy – Legendariska båtbyggare” beskrivs Hallberg-Rassys resa genom hela nio decennier, hittills, från 1940-tal, fram till nutid. En framgångssaga som än idag inte skymtar någon slutstation. Den här rikt illustrerade boken innehåller mängder med nya intressanta fakta, bilder och berättelser som aldrig tidigare pub­licerats. Här finns till och med fyra hittills okända båtar avbild­ade, som aldrig byggts.

 

Den här påkostade 360-sidorsboken är stor till både formatet och omfånget, 317 mm hög, 237 mm bred och 29 mm tjock, på 360 sidor med omslag. Texterna är på svenska. Det finns även i en engelsk upplaga. Boken är mycket välinitierad, med texter av Magnus Rassy, båt­journalisterna och författarna Bengt Jörnstedt och Curt Gelin. Boken är till 70 % ny och bygger till 30 % på den svenska boken Båtbygg­aren Christoph Rassy.

- Som gammal båtnörd och som medförfattare kan jag säga att ge ut en bok som denna är mäktigt. Inget vanligt förlag fixar ett sånt projekt, säger Curre.

Legendariska svenska Hallberg-Rassy är ett av världens allra mest respekterade och framgångsrika båtvarv. Den här boken är ett måste för alla segelbåtsälskare i allmänhet och Hallberg-Rassyfantaster i synnerhet.

Årets julklapp till HR-seglare och sugna.

Sittbrunnen återkommer med ett eget omdöme (inte Curres) om 360 sidor.

Boken kan köpas här.

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Genvägsboken

Genvägsboken

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line