Curres blogg:

Fining flyter på

Av alla  nyare dagseglare finns en som skiljer ut sig - dels för att den är helsvensk, dels för att den har flott finish och dels för att den seglar trevligt. Båten ifråga byggs i Lysekil av bröderna Nicander med vana från otaliga formbyggen och även kända för snabba CB 36. Konstruktör är Sture Sundén, stockholmare, men född på Västra Kusten.

MF-båten ritade han för att fylla en lucka på båtmarknaden, en pigg, snygg och trygg dagbåt/weekender och resultatet blev bra, lite av en syntes kanske man kan säga av Drake, Stjärnbåt och Nordisk Folkbåt och med två kojer under kappen. Den har synts på mässorna och den har eget RM bland annat i Ljungskile 2013, där MF-båten fick en match mot Folkbåtarna.

Eftersom det verkar vara en trend med lite mindre och eleganta dagbåtar/weekenders är planen att i augusti i anslutning till Öppet Varv jämföra just MF-båten med en holländsk härlighet Saffier 23 som kommer att ställas ut i Ellös. Och med tyska Scandinavian 27. Kanske också med en Folkbåt om det deltar en relativt nybyggd på SM i Ljungskile.

Tills dess kan du se hur MF-båten mannekängar framför filmkameran.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line