vykort

Snö på SY DUO

Vykort från Åstol

https://youtu.be/-bFDezg6eTU

Tänk att vi har har förmånen o få bo och uppleva vår fantastiska havsmiljö året om. När är det som bäst? Alltid ! - Men speciellt en sån här dag...... Vill försöka förmedla en liten känsla av hur det ser ut här på Åstol just nu, SY DUO hälsar från en vintrig skärgård.

Vi eldar i kaminen i kajutan, det doftar björkved. Stilla o vackert, men ändå rör det sig lite ombord. Knastret från isen och sprakandet från brasan i kajutan, är bara en inramning av ett otroligt vackert Bohuslän...

Christer Svensson

Kommentarer

Manitou vann i Cannes

ManitouvinstiCannes 15

Läser med intresse Dina nyhetsbrev.

Bidrager med en bild från årets Regates Royale där jag seglade med ombord på "Manitou" som är en 62 fots S/S Yawl från l936 som en gång ägdes av JFK. Vi vann vår klass och vann även totalseger i Panerei Cup som består av fyra klassiska regattor i Medelhavet. Vi är ett gäng gamla drakseglare från Göteborg ombord. Claes-Göran Nilsson är ägare, Thomas Haraldsson, Göran Rutgersson, Claes Öhrn, Christer Johansson, Christian Åderman samt undertecknad. Bilden är från prisutdelningen i lördags.


Lars Wiklund, 
Långedragsbåtvarv AB, Sextantgatan 14, 426 76 Västra Frölunda, Sverige
Kommentarer

Scoutlägret

Hammarby redo!

Över 85 scouter och föräldrar från Hammarby Sjö gästade i veckan Skärgårdsstiftelsens Björnö i Stockholms skärgård. En vecka med segling, paddling, bad och vilda djur. Nu vet de hur man krossar Ingaröfjärden och hur en Fibbla smakar.

Kommentarer

Fångarna på Vindalsö

Att muta en tältinspektör

Hur man välter en jolle och mutar en tältinspektör hörde till lärdomarna av sommarens läger på Vindalsö. Det var bland annat vad sjöscouterna från Hammarby Sjöscoutkår fick lära sig. Sen var det ju himla kul också.

 

Kommentarer

Kajsa i Polen

Kajsa på härlig långsegling 2014

Oscar Egerö har skickat oss den här berättelsen om hur de seglade från Göteborg till Polen i Passaden S-523 Kajsa. De startade 22 juni med en fin halvvind ner till Skalla hamn i södra änden på Onsalalandet. Gammal hederlig ankarplats från typ vikingatid. Göken hördes i väster.

Kommentarer

Sittbrunnenfilmer