Nu börjar vi helt otidsenligt sälja bra, billiga böcker om livet på havet och båtarna, vinden och vattnet, samt annat trevligt att ta med ombord.

Egentligen hade jag bara tänkt att sälja min egen bok, Hafsorkesterns haverier. Och Landkrabbans seglarskola. Men så kom jag på att min förläggare, fritidsskepparen Bengt Utterströmhar ju flera bra böcker, framför allt Jan Skölds pedagogiska bok om el och nätverk ombord.

Se kom jag att tänka på Genvägar i Stockholms skärgård, min gamla favorit från Hydrographica. Lasse Granath blev eld och lågor och skickade med några andra smultron om blommor i skärgården och Sven Barthel.

Billiga priser är inte korrekt svenska, hävdade Anders Hellberg med bokförlaget Brixham Books. Han har rekat skärgården på Åland och i Stockholm, samt framför allt på Gotska Sandön. En plats att både drömma om och segla till. Jag får väl nöja mig med att sälja hans böcker till hyfsade priser.

Han seglar själv skutan Tibnor, tidigare ett av Kryssarklubbens skepp och har lovat att återkomma med någon skepparhistoria om fyrmastbarken Herzogin Cecilies haveri på den engelska sydkusten 1936. Det ser vi alldeles särskilt fram emot.

Från Thomas Vebers förlag i Skanör, Ocean Dream, är det på väg ett paket med böcker om europeiska kanaler, ankring och segling i Karibien.

Magnus Linde’ns Bortom Horisonten finns förstås också att beställa i Sittbrunnens bokhandel. Jag tänker mig att fylla på med ett urval bra titlar om segling och båtliv. Kom gärna med tips och och förslag.

Så nu gäller det att webbshoppen funkar, med kort, Swish och Paypal. I källaren har jag fått hyra ett litet förråd där jag kan lägga upp ett litet lager med böcker jag fått för att sälja på kommision.

Klicka bara på BOKHANDEL upptill i menyn. Om du vill att jag ska signera Hafsorkesterns haverier, till exempel med en julhälsning till någon, så skriv det i meddelanderutan vid kassan, just innan Swish.

Så ses vi om inte annat på havet till sommarn!

God Jul!

Niklas


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Nytt i

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line