Kappsegling:

Katternas race på Hönö

Marströmmarna anfaller i väst

Geniet i Västervik, Göran Marström, som bakar katamaraner i kolfiber, har nu fått sin egen cup, som kommer till Hönö i Göteborgs skärgård efter en uppvärmning i Oslo.  I september blir det M32Cup på Riddarfjärden i Stockholm.

Men nu uppmanar arrangören Peter Gustafsson, på sin sajt Blur, alla seglingsentusiaster att joina spektaklet på Hönö. Jag är så himla lessen att jag inte kan ta mig dit, förhoppningsvis kan jag ta mig till tredje omgången i Stockholm och se det svenska undret (väntar dock på att M32:orna ska kunna flyga-foila över vattenytan).

Efter ett genrep i Oslo förra helgen så är det nu dags för Sverigepremiär för M32 Cup. Det blir fem båtar på plats när Hans Wallén ansluter med sin helt nya båt. Känns spännande med Fredrik Lööf, Mattias Rahm, Nicklas Dakhammar, Klabbe Nylöf och Hans på samma startlinje.

- Det skall ju blåsa en del så jag tror vi kan utlova spektakulär segling, menar Peter Gustafsson.

- Det blev en bra första dag på cupen på Hönö. Hans Wallén var bra med från start trots bara några få dagars träning. Kul. Fredrik Lööf var tvungen att åka till Stockholm och ta emot medalj av Kungen, så Martin Strandberg ryckte in som reserv. Ombord var också Martin Krite som ny i teamet.

- Vi håller till utanför Berg Propulsions huvudkontor på Hönö. Man åker Röd Express, cyklar eller tar bilen till Lilla Varholmen och sedan färjan till Hönö. Sedan finns vi direkt till höger vid färjeläget.

- Vi kommer att ha en sjysst race village där man både kan äta, dricka och kolla på racen. Sedan kör vi så klart after sail med BBQ, pilsner, DJ och live-band. Alla är välkomna!!!


Torsdag 13/6
13:00 Skippers briefing
14:00 Race Hönöbanan
-17:00
BBQ & after sail med live-band

Fredag 14/6
09:00 Frukost för media
10:00 Mediasegling
13:00 Skippers briefing
14:00 Race Hönöbanan
-17:00
BBQ & after sail med live-band

Lördag 15/6
12:00 Race Hönöbanan
-15:00
+ eventuella Speed Runs
18:00 Prisutdelning
Lounge + after sail med DJ

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.