Kappsegling:

Dongfeng igen!

Pån igen!

caudrelier

Charles Caudrelier kommer tillbaka med sitt kinesiska team Dongfeng till nästa års Volvotävling. Och den här gången ska de vinna.

-Alla har ju som mål att bli bättre och vårt mål är verkligen inte att bli tvåa, sa han på presskonferensen i Wuhan i Kina. Förra gången var vi inte favoriter, eftersom vi hade mindre erfarenheter än de andra och var ett nytt team. Den här gången är vi ett av de första anmälda lagen och vi har allt vi behöver.

dongfeng

Det kommer att bli kineser och fransmän ombord, och kanske ytterligare nationaliteter. Gärna en tjej, förklarade Caudrelier.

Martin Strömberg tycks dock inte vara aktuell den här gången. Han jobbar på att få till en svenks båt, men med mindre än ett år till start i oktober i Spanien, börjar tiden bli knapp. Men över huvud taget är det än så länge tunt på startlistan, bara nederländska AkzoNobel har hittills anmält sig.

En ny båt håller på att byggas och de sju VO65:or som seglade förra gången ska fixas till inför starten från Alicante. Första benet blir dock ett kort ett ut till Lissabon.

Den här gången har den nye VD:n Mark Turner gjort om reglerna så att det ska bli mer intressant att segla med mixade besättningar.

https://youtu.be/5S0GFTND9DI

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.