Kappsegling:

Katamaranchans

Segla flygande katamaran med Artemis

redbull1

Nu finns det chans för seglingstokig ungdom att få segla katamaraner med det svenska utmanarlaget Artemis. KSSS bjuder nu in 19-24-åringar att vara med och tävla i ungdomsserien av Americas Cup på Bermudas, vilken sponsras av en viss energidryck.

RED BULL YOUTH AMERICA’S CUP 2016-2017

Är du en lagspelare, fysiskt stark, målmedveten och mellan 19 och 24 år? Då kan du vara den vi söker till Red Bull Youth America’s Cup 2016-2017.

Tävlingen går av stapeln i juni 2017 i samband med 35th America’s Cup på Bermuda. Träningen inför tävlingen kommer att ge dig möjlighet att utvecklas som seglare och få unik förståelse för foiling. Båtarna som seglas under regattan är AC45Foiler, samma båtar som nu seglas i Louis Vuitton America’s Cup World Series.

Laget vi söker är en blandning av seglare med omfattande teknisk kunskap om hög hastighet, foiling och katamaransegling, tillsammans med unga idrottare som vill utveckla sin fysiska styrka och tror att de har vad som krävs för driva båten framåt.

Seglarna kommer inte att kompenseras finansiellt för sin tid ombord. Omkostnader såsom resor, kost och logi betalas dock av teamet men ingen lön utgår. Däremot kommer deltagarna att få en unik erfarenhet på sitt CV och möjligheten att ta ett enormt steg i sin seglingskarriär. Flera seglare som seglade Red Bull Youth America’s Cup 2013 har gått vidare och är idag skeppare och seglare ombord besättningar i America’s Cup.

Uttagningarna kommer att ske under våren och sommaren 2016 och det uttagna laget kommer att träna tillsammans i olika båtar på olika platser. Mentorer till laget kommer att vara några av seglarna i Artemis Racing’s America’s Cup team, bland andra OS-guld medaljör 2012 Fredrik Lööf.

Båten kommer att segla för KSSS med en besättning på sex personer. Från Sverige och KSSS kommer satsningen att ledas av Björn Johansson med uttagning, träning, coaching och samordning.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ditt CV med personligt brev, senast 15 maj 2016 till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Observera att den kompletta ansökan skall vara på engelska. Både CV och personligt brev. Vänligen inkludera:

  • Ålder (Född 1993-1998)
  • Vikt
  • Längd
  • Medlemskap i landslag
  • Seglingsmeriter
  • Andra sportsliga meriter
  • Utbildning
  • Arbetserfarenhet
  • Referenser (Både inom och utanför den idrott du utövar)

I ditt personliga brev vill vi att du specificerar vad som gör dig till en besättningsmedlem ombord den svenska båten i Red Bull Youth America’s Cup 2017. Varför är din bakgrund unik och hur kan du bidra till ett vinnande resultat på Bermuda?

För mer information om tävlingen besök: https://www.americascup.com/en/red-bull-youth-ac.html

redbull2

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.