Kappsegling:

Med Martin till Vis

Distansrace i Kroatien

SRW är några banrace och ett distansrace till nästa kroatiska paradis varje dag under en vecka. Här följer Sittbrunnen Team Toogoo i S/Y Tequila racet till Vis, tillsammans med oceanseglarproffset Martin Strömberg, som gick runt mellan båtarna och coachade de olika lagen. Men han hade också sin egen statistik; hur många race han själv hade vunnit höll han noga reda på, som den vinnarskalle han är.

Visst blev det en lite lång film, men så här i novembermörkret känns det inte helt fel att drömma sig ut på det varma kristallklara Adriatiska havet.

Vis (italienska: Lissa) är en ö (89,72 km²) i Dalmatien i Kroatien. Ön är ett populärt turistmål och besöks årligen av många turister från främst Tyskland, Österrike, Italien, Slovenien, Tjeckien med flera. Vis är belägen 45 km från fastlandet och har en strategisk placering som Kroatiens utpost i Adriatiska havet. Vis var fram till år 1989 stängd för turister då den dåvarande jugoslaviska armén hade en militärbas på ön. Idag utgör turistnäringen en stor inkomstkälla för lokalbefolkningen.

Ön Vis är omgärdad av flera mindre öar och holmar (Budihovac, Brusnik, Jabuka, Ravnik, Svetac, Biševo med flera). De två största städerna på Vis är staden med samma namn och Komiža. Vis är kanske mest känd för sina stora vinodlingar och vingårdar samt de orörda och oexploaterade omgivningarna. (Wikipedia)

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.