Kappsegling:

Sverige leder 470-VM

Dahlberg/Bergström leder VM i seglingens 470 klass

Seglingssäsongen går på högvarv för OS-seglarna. Inte mindre än 8 klasser har VM under oktober och november. Först ut är 470-seglarna I Haifa, Israel, och Sverige gör succé så här långt.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström gick idag upp i ledningen efter att ha följt upp gårdagens spik med ytterligare en idag. Också Carl Fredrik Fock och Marcus Dackhammar, nu 9:a, har bra chans att komma till den avslutande medaljfinalen på lördag.

Kan vi äntligen vara på väg mot ett nytt VM-guld i en OS-klass?
Sverige har inte tagit VM medalj i 470 på herrsidan sedan 2004 då Johan Molund tog en silvermedalj tillsammans med Martin Andersson. Johan har just gjort comeback och seglar nu tillsammans med Sebastian Östling, efter en fin säsong är det nya i SWE Sailing Team, landslaget i segling.

Enda VM-guldet någonsin i klassen tog för övrigt Therese Torgersson/Vendela Santén vid detta VM 2004, Våren 2004 tog vi också vårt senaste VM-guld på herrsidan då Fredrik Lööf/Anders Ekström vann i Starbåt.

Svenska resultat efter segling 9 med två dagar kvar att segla:
1. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, KSSS
9. Carl Fredrik Fock/Marcus Dackhammar, GKSS
23. Johan Molund/Sebastian Östling, GKSS

-Killarna har seglat ruggigt bra i de svåra förhållandena. Men det är helt jämnt topp fem så morgondagen blir viktig för fortsättningen, säger Sv Seglarförbundets förbundskapten, Magnus Grävare.

SWE Sailing Teams hemsida

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.