Kappsegling:

SRW-resultaten

De vann seglarveckan i Kroatien

I veckan seglades för fjärde året i rad SRW-regattan i Kroatien. Segrare i årets SRW blev en nykomling: Stefan Peterson med Team PE från Norrköping. Tvåa blev Jan Rydman, Team Triator från Kalmar som är med för tredje året och med ett väl samtrimmat team. På tredje plats och med för tredje året kom Göran Josefsson med Team Aquavit från Torslanda, Göteborg. Även detta team seglar en del tillsammans.

  Båt Team Skeppare Stad
1 Kaninvin Team PE Stefan Peterson Norrköping
2 RedWine TeamTriator Jan Rydman Kalmar
3 Aquavit Aquavit Göran Josefsson Torslanda
4 Cherry Team Lakers Kent Persson Hjo
5 Champagn Billdals Ridsällskap Johan Mälsjö Billdal
6 Rum Team Gubbröra Håkan Davidsson Värnamo
7 Tequila Team Toogoo Shukra Wall Saltsjö-Boo
8 Martini Team Hanse Michael Luft Käringön
9 Punsch Team VitaminSea Julia Sid Stockholm
10 Mojito KompLott StinaJansson Göteborg
11 Calvados Chillingarna Anders Bylock Hovås

Årets seglingscoach som var med ombord hos alla team, hela banrace och delar av distansracen var Martin Strömberg, fystränare och teamcoach var Ronnie Edsgren och regattaledare och coach från vattnet var Linda Rahm.

SRW arrangeras sedan 2012 av More Sailing. Den första seglingscoachen man använde då var Mange Olsson, och i den andan har nu Martin Strömberg fört traditionen vidare tillsammans med Linda Rahm. Framstående svenska seglare ger tillbaka av sin kunskaper till både unga och gamla kappseglare, och inspirerar till mer kappsegling.
Med hjälp av tävlingsledning från Stenugnssunds segelsällskap och den kroatiska domaren och tävlingsledaren Alen Kustic genomförs tävlingen som en kroatisk regatta.

Sittbrunnen kommer att presentera ett längre reportage från veckan, men pga några knäckta revben kommer det att dröja ett par dagar.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.