Kappsegling:

Aston Harald köper hela touren

M32:erna tar över matchracingen

Nu tar M32:erna över den världsomspännande matchracingen. Aston Harald AB, som tillverkar kolfiberkatamaranerna har köpt hela World Match Racing Tour från Bermudabaserade Pro Match Tour Ltd. Avtalet slöts i dag på Hönö utanför Göteborg, där Aston Harald har sin katamaranfabrik.

Den första juli tar det svenska företaget över Touren, just när Stena Match Cup drar igång, med nuvarande båtar, DS37:erna

- Förändringen sker successivt, men i huvudsak från nästa år. Årets säsong rullar på som vanligt,  hälsar Ingemar Allén på Aston Harald.

.

Företaget kommer nu att producera en rad nya katamaraner som placeras ut i USA, Europa och Asien till de kommande tävlingarna.

- Den här affären är en spännande utveckling av Touren, säger direktören för World Matchracing Tour, James Pleasance. Under de senaste åren har vi tittat på hur vi skulle kunna få in flerskrovsbåtar i WRMT, och M32:erna från Aston Harald är en perfekt lösning för att kunna ta Touren till nästa nivå av proffesionell matchracing.

Matchracingmästaren och Americas Cup-seglaren Magnus Holmberg har också rektyterats till Aston Harald för att jobba med M32 och World match Racing Tour, som han var med om att skapa 1999. WMRT kommer att ha kvar kontoret i London, parallellt med ett på Hönö.

Exakt vad som kommer att hända är fortfarande lite oklart, men den 3 juli har väskustbolaget utlovat en presskonferens där de ska förklara sig.

Se också reportaget från M32-fabriken på Hönö tidigare i vår:

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.