Kappsegling:

Live seapilot2star

Sittbrunnen direktsänder

segling2star

Seapilot2star 2015 närmar sig med stormsteg med bara dagar kvar till starten den 25 Maj 2015 och just nu 92 anmälda båtar. I år kommer tävlingen att direktsändas av Sittbrunnen, från alla tre starterna. Alla deltagare kan också sända och lägga upp sina egna filmer på playkanalen. Dessutom kommer en tracker finnas tillgänglig för att man ska kunna följa tävlingen hela vägen runt.

2star15Seapilot2star är en tuff ”double handed” segeltävling vilket innebär att endast två personer per båt är med och tävlar. Allvar och tuffa förhållanden blandas med upplevelser, gemenskap och vänskap mellan både proffs, amatörer och familjer. Blandningen av deltagare är stor och skapar stor dynamik. Banan sträcker sig cirka 300 sjömil och har sin start 25/5 i Oxelösund med pitstop i Visby 26/5 och Oskarshamn 27/5 samt målgång i Oxelösund. Banan är lång och eftersom det endast är 2 tävlande per båt innebär det en tuff påfrestning för personerna ombord.

Tävlingens huvudarrangör är som tidigare år Oxelösunds segelsällskap i samarbete med Wisby och Oskarshamns segelsällskap.

En nyhet för årets tävling är att omstarterna i Visby och Oskarshamn sker klassvis uppsamlat, precis som i Oxelösund. Alla starter kommer dessutom att livesändas i samarbete med Sittbrunnen via playkanalen https://seapilot2star.solidtango.com/.

Förutom livesändningarna kommer deltagarna själva att liverapportera och ladda upp egna filmklipp på https://seapilot2star.solidtango.com/ där man kan följa deltagarnas upplevelser direkt från båtarna.
Racet kommer även att trackas med AIS så att du kan se alla båtars position och aktuell ställning både på en karta och en leaderboard, vilken du hittar från www.seapilot2star.com. Det går även att följa racet från Seapilot appen, där du ser alla AIS-mål.

Självklart går det också att besöka de tre orterna för att se starter och målgångar direkt på plats.
För mer information, besök www.seapilot2star.com.

.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.