Kappsegling:

Japansk utmaning

Japan vill också ha bucklan

Nu har Japan också meddelat att man tänker vara med om att slåss om Americas Cup på Bermuda 2017. Det är den amerikanska banken Softbank som blir huvudsponsor.

Det var Kazuhiko Sofuku, “Fuku”, en veteran från utmaningen Nippon Challenge 2000, när Japan senast försökte sig på att ta hem den bucklan, som skrev på kontraktet.

deanEnligt Scuttlebutt Sailing News kommer den från Team Nya Zealand sparkade Dean Barker att segla den japanska katamaranen. Oracle har förbundit sig att hjälpa det japanska teamet med teknisk hjälpo att ta fram en katamaran till Americas Cup World Series som börjar redan till sommaren. Dock inte som planerat i Calgari i italien, eftersom Italienska Luna Rossa hoppat av i raseri för att reglerna plötsligt ändrades och båtstorleken krymptes från 62 till 48 fot.

Om de hinner komma med till uppvärmningsregattan i Portsmouth i maj är väl  osäkert. Fortfarande finns det många öppna kort, fransmännen har inte finansierat sitt deltagande, Nya Zeeland har inte längre support från regeringen sen uttagningtävlingen i Auckland ströks.

 

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.