Warning: Undefined variable $fullImagePath in /storage/content/36/185636/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331 Segling och båtliv. - 24-timmars 2010

24-timmars 2010

äntligen plakett

Efter 313 distansminuters sammanlagd segling fick Aivi Höbe en bronsplakett på höstträffen för 24-timmar i Kryssarklubbens Stockholmskrets. Flera andra också, som jag inte lyckades få skarpa eftersom jag inte kommit på hur man ställer in kameran rätt när man ska använda extern blixt.

En lång diskussion om ifall man ska göra som på västkusten, börja 24-timmarssegla på fredagskvällen för att samlas till gemensam kväll på lördagen slutade med att det ifrågasattes om första helgen i juni över huvud taget var ett bra förslag 2011, eftersom det blir en rejäl långhelg omgiven av både kristi himmelfärds och nationaldagen.

 

 

Fina vindar ända till efternatten, när Hafsorkestern seglade vårens 24-timmars från Stora Rotholmen söder om Stockholm. Som vanligt var Hägern och Skvadern med vid start. När vinden tvärdog på Mysingen på natten visste vi inte vart vi skulle ta vägen, men framåt morgonen kom vinden. Men just när vi skulle gå i mål prick på slaget tolv försvann den svaga nordliga vinden helt. Det var sjöbrisen som kom in från Mysingen. Vi skäms, med nio minuter missade vi målgången.

Malinini kom ännu senare med spinnakern hissad. Luften gick ur några meter före målinjen och de fick snabbt rigga om till kryss.

Niklas Krantz, med Lennart, Lasse och Richard.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line