Pröva klassisk femma

Parsegling i femma

evelinaI vår kan man hyra in sig på en tur för två i en ny båt från 1943, i en internationell 5mR-jakt, en så kallad ”Femma”. Turerna seglas på vattnen kring Dalarö eller på Riddarfjärden mitt i Stockholm. Båten är en klassisk kappseglingsbåt, med två öppna brunnar och närhet till vattnet.

Detta är en specialupplevelse för endast två personer, kanske som bröllopsgåva eller för paret som vill göra något helt speciellt tillsammans. Före den exklusiva turen kan man då ta en kurs hos arrangören Vind & Vatten på Dalarö, i hur man seglar tillsammans och håller ihop bra som ett par på sjön.

 

Elvina sjösattes förra året och är byggd av båtbyggarmästare Roland Palm på Dalarö, på en ritning av Tore Holm från 1943. Gästerna får segla med båtbyggaren själv som guide och skeppare. Deltagarna får aktivt segla båten som är utrustad med modern teknik i ett skrov som uppfyller regelkraven för denna klassiska båtmodell. Femmaklassen är en av få klassiska båtar som fortfarande kappseglas aktivt, och väcker med sina vackra linjer befogad uppmärksamhet på vattnet. Vid den årliga Riddarfjärdsregattan vann hon sin klass i höstas!

- Det känns kul att kunna erbjuda seglingar för par med denna uppseendeväckande och vackra båt, säger Birgitta Silfverhielm, som driver Vind & Vatten. Att få segla mitt inne i Stockholm är ju helt fantastiskt!

Seglingarna med Femman startar från och med mitten av maj, och äger rum på Dalarö eller i City, vardagkvällar och helger, under sommaren efter överenskommelse.

Boka seglingen hos  Birgitta Silfverhielm 070-743 29 14 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller besök www.vindovatten.se eller www.facebook.com/vindovatten.segling

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.