Warning: Undefined variable $fullImagePath in /storage/content/36/185636/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331 Segling och båtliv. - GKSS-jubileum

GKSS-jubileum

jubileumsrespekt

1860 samlades sex unga båtentusiaster hemma hos seglaren Josef Lithman i Göteborg för att sondera terrängen för en segelsammanslutning. Det första protokollet från Göteborgs Segel Sällskap speglade ambitionsnivån, nämligen att ”bringa ett sällskap till stånd, som troligen i tidernas längd skall veta att sätta sig i respekt icke allenast hos sin egen nation, utan även hos främmande makter”.

Satt sig i respekt har Göteborgs Kunliga Segel Sällskap nu gjort i 150 år. I sommar har det firats så det stått härliga till i Långedrag och på Marstrand och i helgen som gick firade funktionärerna. Sittbrunnen vill nu därför hylla jubilaren med en film om Marstrand, såsom min farfar, Claes Krantz, förtalte om sin födelsestad inför sagda sällskaps 100-årsfirande 1960.

  

Filmen har nu återpublicerats av SVT Play Öppet arkiv.

Niklas Krantz

 


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line