Allsvenskan trackar med mobiler

https://youtu.be/8S2FOSWs_U0

Till helgen drar seglingsallsvenskan igång på Baggensfjärdden. Nu ska de nya tävlingarna liverapporteras med grafik från SAP. Svenska Seglarförbundet inleder ett samarbete för att utveckla seglingssporten med hjälp av teknik från SAP. Under 2015 och 2016 kommer alla båtar i den nystartade tävlingen Allsvenskan Segling att utrustas med smart IT som specialutvecklats för segling.

Den ska hjälpa både seglarna att få djupare insikt i och förbättra sina prestationer, och kommer samtidigt göra det möjligt för åskådare, fans, media och kommentatorer att direkt följa tävlingarna med hjälp av visualiserad realtidsinformation och analyser. SAP Sailing Analytics används redan idag av bl.a. tyska och danska seglarförbunden samt SAP:s Extreme Sailing Team.

- Vi tycker att SAP är en perfekt samarbetspartner för att vidareutveckla seglingssporten i Sverige. SAP har visat ett stort engagemang för seglingssporten världen över och bevisat hur modern teknologi kan användas för att göra det mycket komplexa så enkelt och åskådligt som möjligt. Tillsammans har vi målet att nå ut till en större publik, göra de spännande momenten på havet direkt synliga för fansen och därmed stärka seglingssporten och seglarengagemanget i Sverige”, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

- Vi på SAP Svenska är jättestolta att få hjälpa Svenska Seglarförbundet ta nästa stora steg inom seglingssporten; digitaliseringen. Nu kommer svensk segling bli ännu mycket mer tillgänglig och förståelig för en bredare och framförallt mer krävande publik. Varför ska det vara krångligare att kunna följa mitt favoritseglarteam än att shoppa något på nätet, oberoende av var jag befinner mig?”, säger Anders Schyllert, Sverige-chef på SAP.

Så här fungerar SAP Sailing Analytics

Segelbåtarna utrustas med sensorer som tillsammans med GPS-data och andra utplacerade mätinstrument ger seglarna värdefull information om t.ex. placering, genomsnittshastighet, tillbakalagd distans, och vunnen eller förlorad tid per delsegling. All information analyseras och visualiseras omgående, och ger seglarna insikt i hur de kan förbättra sin strategi och teamarbetet inför nästa delsegling. Samtidigt används informationen till att göra segelsporten mer levande för fans, åskådare och även media och kommentatorer, som kan följa de annars osynliga händelserna ute på havet via live-översikter, 3D-visualiseringar och realtidsstatistik – både på mobilen och på skärmar.

SAP Sailing Analytics kommer att användas på de tre deltävlingarna i Allsvenskan Segling den 22 – 24 maj, KSSS, Saltsjöbaden, Stockholm, 14 – 16 aug, MSS, Västra Hamnen, Malmö och 28 – 30 aug, HjBK/CCYC, Grötö, Göteborgs skärgård.

Dessutom kommer systemet att användas vid kvalet till Allsvenskan 9 – 11 oktober och Mästarnas Mästare 17-18 okt, båda arrangeras av Båstad BSS.

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line