Portal för bättre båtjournalistikI Ellös på Öppet varv presenterades det nya projektet för båtjournalistik. Nya och gamla böcker, noveller och båttester, till salu utan en massa stora förlag som mellanhänder.

En portal där båtälskare och författare kan mötas direkt, kanske rentav en ny form för båtjournalistik. Häng med!

bocker

En kort programförklaring till vad e-publiceringsprojektet Bättre Båt skulle kunna bli:

  1. Ett sätt för hårt ansatta frilansande journalister och författare att få kontroll på sitt eget material och komma bort från de stora förlagens fulavtal
  2. Att lyfta fram bra böcker och artiklar i e-format så de kan avnjutas igen (eller av nya generationer).
  3. Frilansare hjälper varandra med marknadsföring för att slå genom i bruset av material av tveksam kvalitet på nätet.

Det är numera förbannat svårt att överleva som frilansare och att leva på skriva om båtar och båtliv. De stora förlagen kör med fulavtal och betalar uselt redan från början. Tidningar läggs ner för att de inte uppfyller förlagens vinstkrav och jobben blir allt färre.

Vi vill ändra på levnadsvillkoren för alla båtjournalister, författare, fotografer, illustratörer och de som berättar med rörlig bild och ljud.

Projektet Bättre Båt ska samla en mängd klassiska böcker om seglingar i fjärran länder, praktiska steg-för-steg artiklar, filmer, ljud och allt som kan intressera oss som älskar båtar oh båtliv.

Det ska levereras som digitala e-böcker/artiklar och betalas med mikrobetalning. Vår förhoppning är att materialet ska ha stor relevans fortfarande och att det allra mesta inkomsterna ska gå direkt till en hårt arbetande frilansare som verkligen behöver stöd just nu för att inte det bara ska bli en massa material av osäker kvalitet på internet.

Vi hoppas att du vill dela upptäckarglädjen runt skärgård, kust och ocean — att fixa med båtar, hitta den perfekta ankarviken och segla på haven med oss!

Hitta böcker på:

www.bättrebåt.se

Eller facebook

hemsida

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.