HR säljer i Korea

Säljer Orustbåtarna i Korea

En seglare med smak för fina båtar blir nu Hallberg-Rassys återförsäljare i Korea. Han KIM, Koreas yngsta jordenruntseglare, ser verkligen fram emot att driva Hallberg-Rassys försäljning i Korea.

- Jag föll för Hallberg-Rassys båtar vid första ögonkastet. Den vackra designen och det fina träarbetet är i perfekt samspel med det robusta utförandet.

Efter att ha seglat mer än 65 000 nautiska mil är Han en av de mest erfarna havskappseglarna i Korea. Han är en välmeriterad seglare och har som första korean deltagit i Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2015, seglat Clipper Round the World Race under 2015-16 samt samlat ihop en helt koreansk besättning som deltog i Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2016. Han arbetar också aktivt som en rådgivare åt den koreanska regeringen för att ta fram idéer som främjar segling och utvecklar den marina branschen.

Han KIM arbetar för Gin-A Co. Ltd, som är en av de ledande aktörerna inom den marinindustrin i Korea, samt för Sportizen som marknadsför sporter och aktörer på den Koreanska marknaden. ”Det kan verka som en annorlunda kombination men med bra marknadsföring blir seglingsintresset större, både inom racing och fritidssegling som då naturligt genererar ett behov för fler båtar. Allt jag behöver göra då är att förse marknaden med de bästa båtarna”, säger Han.

Han är delägare in en Hallberg-Rassy 42 och använder den för att segla bland de ca 3600 öarna som finns sydost om Koreas kust samt för att delta i lokala regattor. Just nu planerar han för att delta i Arirang Yacht Race med sin Hallberg-Rassy 42. Racet, som är IRC klassat, går mellan Korea och Japan med en distans på 120 nautiska mil

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.