Stefan Rahm byter stol

Sportdirektören blir klubbdirektör

Svenska Seglarförbundets förbundsdirektör och sportchef, Stefan Rahm, lämnar förbundet efter tolv år, för att bli ny klubbdirektör på Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS).

- Det ska bli fantastiskt kul att komma till KSSS som är en väl fungerande klubb som levererar så mycket spännande och med en otrolig bredd, roliga och utvecklande läger, träning och ÅF Offshore Race. KSSS vill vara världsledande och det sporrar mig. Det är ett mål som jag vill jobba mot, säger Stefan.

 

- Jag har haft en fantastisk tid på Seglarförbundet och jag är stolt över allt vi åstadkommit under den här tiden. Det har varit en fantastisk förändringsresa där vi startat flera stora verksamhetsdelar som färgpyramiden, certifiering av seglarskolor, Mästarnas Mästare, Swe Sailing Team, Jr Cup och nu senast Allsvenskan Segling. Men nu är det dags för någon annan att, med nya ögon, försätta utveckla förbundets verksamhet, säger Stefan Rahm.

- Stefan har gjort ett enastående jobb för Svensk Segling. Han har förändrat mycket och utvecklat vår verksamhet – och drivit många projekt som gjort Svensk Segling såväl framgångsrik som tillgänglig för fler. Vi har under Stefans ledning uppnått fantastiska resultat i elitsammanhang och OS samt lockat 1000-tals nya seglare till våra seglarskolor under de senaste åren. Det är givetvis mycket tråkigt att han lämnar oss, men efter tolv år så har jag förståelse för att han vill gå vidare mot nya utmaningar, säger Anders Selling, ordförande på Svenska Seglarförbundet.

Stefan Rahm lämnar förbundet men kommer att fortsätta verka för Svensk Segling i sin nya position på KSSS. Svenska Seglarförbundet ser med tillförsikt fram emot en spännande framtid full av utmaningar och spännande möjligheter för en ny förbundsdirektör

Nu startar förbundet en rekryteringsprocess där målsättningen är att snarast hitta en ny förbundsdirektör som tar Svensk Segling in i framtiden och som kan fortsätta arbetet med att förverkliga förbundets vision: Svensk Segling – tillgänglig för alla.

Stefan Rahm kommer att arbeta kvar i Seglarförbundet under sin uppsägningstid. KSSS förre klubbdirektör, Johan Hedberg, lämnar sin tjänst 30 november. Exakt datum när Stefan Rahm tillträder är ännu inte bestämt.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.