Linda långseglar

Förebild och instruktör

Linda Lindenau är nog den kvinna som gjort mest för att få ut sina medsystrar i segelbåt. Från det att hon gav sig ut med barnen på långsegling och skrev en bok om det, har hon tränat och utbildat massor med kvinnor i segling, i Sverige och Medelhavet. Hennes elever organiserar i dag kvinnoseglingar och kvinnoeskadrar.

Nu ska hon ge sig ut på långsegling igen, med kvinnliga besättningar till Söderhavet och tillbaka. Runda Tahiti och ner till Patagonien på Sydamerikas sydspets. Jag träffade henne på Rhodos där hon har sin medelhavsbas som blir utgångspunkten för det nya äventyret, som startar om någon vecka.

Jag mötte Linda första gången 2012 när hon höll ett föredrag om kvinnor och segling på båtmässan Allt för Sjön i Älvsjö. Jag blev imponerad av hennes självförtroende och erfarenheter. Sen dess har jag mött ett antal av hennes elever under åren, och de var alla så otroligt entusiastiska över hennes kurser och kvinnoseglingar. Enligt vad hon säger själv var det inget hon egentligen planerade, men hon lyckades förändra inte bara sitt eget liv utan också ge en rad kvinnor råg i ryggen att kasta loss både här hemma i skärgården och på längre turer.

Böcker:

Ta rodret kvinna! 2007. Slutsåld på Nautiska Förlaget, men pröva på Bokbörsen.

Kvinnor som vågar. 2008. Också slutsåld, men något ex kan finnas på Bokbörsen.

Se också hennes egen hemsida.

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.