Mattias Rahm elitsamordnare

Nu lägger Mattias Rahm katamaranerna på hyllan. Han ska istället ta hand om elitseglarna på riksidrottsuniversitet Chalmers i Göteborg och samordna elitverksamheten i segling för Västsvenska Idrottsförbundet.

Mattias är 43 år och har sin idrottsliga förankring inom seglingen där han varit aktiv på internationell nivå i mer än 20 års tid. Under den tiden har han hunnit samla på sig en rad internationella meriter.

Mattias hann ta två VM-guld i E-jolle innan han inledde en OS-satsning mot OS i Sydney. På väg mot OS var Mattias med och tog EM-guld, VM-silver och VM-brons. OS-äventyret i Sydney slutade med en 12:e-plats. Efter OS har han framför allt satsat på matchracing. Bland annat har han seglat Americas Cup på Victory Challenge och vunnit Swedish Match Cup på Marstrand. De senaste åren har han med framgång seglat i den nya M32-serien.

Mattias kommer att arbeta halvtid från 1 april under tiden som avslutar sin sista seglingssäsong och från och med den 1 augusti kommer han att arbeta heltid som elitsamordnare på Västsvenska Idrottsförbundet.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.