överklagar inte

Norgedömd överklagar inte

Kjell Olsson som dömdes till 300 000 kronor i moms för att han var fem dagar för länge i Norge med båten, kommer inte att överklaga. Så här förklarar han sitt beslut i mail till Sittbrunnen:

"Vi kommer inte att överklaga, eftersom i slutändan handlade det om 5 dagars öveskridande enligt det som enligt norsk lag är glasklart definierat. Som du anar så håller inte jag med, men det finns tyvärr alltför många rättsfall som handlar om just sådana tidsgränser och då är till vår nackdel.

 
Men eftersom norske finansministern (Tollen lyder under detta departement) antydde att han skulle titta igenom lagstiftning så har vi skrivit ett brev direkt till honom där vi ber om eftergift med betalningen.
 
Vad gäller insamlingen så är den organiserad av tidningen Seilas. De har hittills fått ca 5000 kr och eftersom den kom igång lite sent så har många sagt att pengarna skall användas om vi skulle överklaga (anke). Redan från början så var vi tveksamma till insamlingen. Det kändes lite konstigt att man skulle samla in pengar åt oss. Men så tänkte vi ett varv till och kom fram till att det vanliga är att seglare hjälper varandra. Ibland handlar det bara om att ta emot en tamp, men är det större problem då hjälper många till kraftfullt. Så vi tackade ja, men sa också att om vi skulle vinna så skulle pengarna gå till något lämpligt område inom segling (t ex ungdomsverksamhet) och Seilas skulle ta beslutet.
 
Nåväl, nu verkar det som man vill att pengarna används för att överklaga (anke) och vi tänker inte överklaga till Lagmansretten. Vi har ännu inte diskuterat med Seilas hur vi ska hantera detta.
 
Bästa hälsningar
 
Kjell Olsson"
Förutom insamlingen i Seilas och finansministerns ingripande har också den norska Facebook-gruppen startat aktionen:  La båtturister få ha båten sin i Norge over vinteren. De har redan fått över 800 medlemmar.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.