Hyr ut båten i hamnen

Docksurf är en ny tjänst som erbjuder gäster och semesterfirare, som söker tillfälliga boenden, nya möjligheter till fantastiska upplevelser i våra insjöar, kanaler och skärgårdar.

Redan nu kan du strunta i hotell och boka övernattning i en båt istället.

Ofta kan det vara svårt att hitta hotell eller vandrarhem under större evenemang och populära semestertider, framför allt i större städer. Samtidigt finns det massor med tomma fritidsbåtar i attraktiva lägen som kan erbjuda en unik och bekväm övernattning. Och man behöver inte ha sjövana, vara seglare eller ha förarbevis. Båtarna ska inte lämna bryggan. De är bara till för övernattning.

Bakom tjänsten Docksurf står företaget Dockspot som är den ledande aktören i norra Europa när det gäller förbokning i gästhamnar och marinor. Cirka 80 hamnar i sju länder använder bokningstjänsten dockspot.com.

Via en toppmodern marknadsplats erbjuds nu båtägare att på ett enkelt sätt tjäna en slant på sitt båtägande. Samtidigt erbjuds turister och tillfälliga besökare, som normalt väljer andra boendeformer, upplevelsen att bo i båt. Redan nu kan man boka sina nätter eller lägga upp sin båt som bokningsbar på www.docksurf.com.

I en stor enkät bland båtägare 2016 svarade cirka 40 procent att de kunde tänka sig att hyra ut sin båt när den ligger still i hamnen. 62 procent av dessa kunde också tänka sig att flytta båten till en mer attraktiv hamn för att lättare få den uthyrd. Fördelningen mellan motor- och segelbåt var lika. 46 procent av båtarna ligger på ostkusten och 40 procent på västkusten. Snittbåten i undersökningen var 10,55 m lång och båtägarna skulle i snitt vilja ha 1000 kr per dygn. I en båt med fyra kojplatser blir det 250 kr per person och övernattning.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line