politik

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

niklasseglar

Sittbrunnen är i år tolv år gammal. Från början var den ett rent hobbyprojekt. Sen försökte jag under några år göra den kommersiell, uppdatera varje dag och sälja annonser för att kunna leva på den. Det gick ju inte, även om klickningarna ökade ganska mycket. Flera duktiga skribenter deltog på ideell basis, men det hjälpte inte. Jag räknade på det, och istället för 1 000 besökare om dan skulle vi behövt 10 000 för att få det att gå runt.

2017 startade jag en långsegling och Sittbrunnen fick bli basen för min blogg från seglingen med Hafsorkestern. Samtidigt producerade Curt Gelin reportage och tester på ”Curres Blogg”, som också finns på Sittbrunnen. Han har inte fått en spänn för allt jobb han har lagt ner på sajten. Ingen annan medarbetare heller för den delen.

Läs mer: Sittbrunnen seglar vidare

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv

Drömmen lever!

volvo

2016 var året då det gällde. Skulle Sittbrunnen kunna bli en kommersiell sajt som det gick att leva på? Besökssiffrorna steg stadigt och nu vid årsskiftet passerade vi gränsen 4000 gillare på Facebook. Kanske hälften av dem klickar in sig när det kommer en riktigt intressant artikel. Och deras vänner, och deras vänner....

Läs mer: 2017

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv

Bara för nöjes skull!

lokholmen

På klippan på Suppskär kom en man fram till båten.

- Är det du som är Niklas? Frågade han, och det kunde jag ju inte neka till.

- Jag vill bara tala om att jag tycker Sittbrunnen är en så bra sida, fortsatte han. Jag såg att det var Hafsorkestern som kom in på AIS:en.

Sånt värmer. Sommaren har varit mycket varm på det sättet. På Linjett-kräftskivan var det en som kände igen mig på rösten och ville berömma Sittbrunnen. Men sen fick jag sommarens svåraste fråga på en eskader:

- Vad är affärsidéen med Sittbrunnen?

Då blev jag ställd!

Läs mer: Pension

Användarbetyg: 4 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som inaktiv

Sexa som bäst - vart går seglingen?

Visst gjorde Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ett bra jobb, att komma sexa i världen i en en Olympiad. Men inte ens förre OS-medaljören Max Salminen eller favoriten Josefin Olsson lyckades bättre.

Så nu är de olympiska seglingarna slut. För svensk del blev det tre sjätteplatser, en elfteplats och en 16:e plats. Det här de svenska slutplaceringarna: Josefin Olsson, sex i Laser Radial. Max Salminen, sexa i Finnjolle. Lisa Ericson/Hanna Klinga, elva i 49erFX och Jesper Stålheim på 16:e plats i Laser.

Något är fel i konungariket Sverige. Har de där uppe, i OS-kommitten och Seglingsförbundet tappat kontakten med vattenytan. Var finns bredden i svensk segling?

Läs mer: Riofiaskot

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv

Över 2000 gillare!

facebook

Idag slog ni rekordet. Över 2000 personer gillar nu Sittbrunnen på Facebook. Och det var ju inte så länge sen vi sprängde den magiska 1000-vallen, så det är faktiskt himla kul.

Att gilla Sittbrunnen är ju inte bara att gilla. För på Facebooksidan kommer inte bara tips om artiklar på webbsidan sittbrunnen.se, utan också ett och annat facebookspecifikt om segling. Sittbrunnen i sig "gillar" en rad siter, vilket man kan följa Startsidan på Sittbrunnens Facebooksida. Och när det kommer riktigt bra grejer där delar jag det till alla er. Eller om jag hittar ngt ngn annanstans.

Dessutom går det utmärkt att skriva själv på sidan, dock vågar jag inte släppa på det så att alla 2000 får allting. Problemet med Facebook är ju att hålla flödet lagom stort, så man orkar titta igenom allt.

Kommentera och gillaTjohoo!

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv

Uppåneråret 2015

 

2015 blev ett helt fantastiskt seglingsår. Men ändå inte. Massor med härliga seglingstävlingar, mycket segling, men ingen storseger i Volvotävlingen, snarare tvärtom, i Americas Cup World Series välte svenska Artemis och gick på grund i Långedrag. Hallberg Rassy nyanställde, men fick i slutet av året varsla igen.

För mig och Sittbrunnen har det varit ett fantastiskt år. Besöksfrekvensen har mångdubblats, flera duktiga skribenter har anslutit och numera dyker det upp nya stories nästan varje dag. Jag har seglat runt kusterna, filmat och rapporterat och haft roligare än någonsin. Men som kommersiellt projekt har det gått åt skogen.

Häng med på segelresan 2015 en gång till – så kan vi sen ge oss i kast med ett ännu mer fantastiskt seglingsår 2016.

Läs mer: Sittbrunnen seglar vidare

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.