Micke Westin hälsar God Jul

Julkort från Las Palmas

palmas

Särskilt mycket julkänsla är det inte i hamnen; 25-26 grader varmt i solen, t-shirt och kortbyxorna är på och det är nästan lite för varmt att jobba nere under däck. Men de har hängt upp lampor på palmerna uppe på stora vägen som går förbi hamnen och som blinkar glatt när det blivit mörkt.

Listan över jobb att göra på båten är ganska överkomlig; toaletten ”Baby Blake” ska få nya och täta packningar, vattentankar ska installeras, lampor kopplas in, skåpluckorna ska få lås, mantågen ska sättas upp och reservdelslagret gås genom. Sedan ska det stuvas om, så att mat för någon månad + reserver ska få plats. Det är nu det blir tydligt att 35 fot är större än den 27-fotare vi först planerade att långsegla med. Läs mer om de här: Har trefotssjukan slagit till? 

Det kommer in någon svensk båt per dag som ska över (förutom en stadig grupp svenska båtar som gjort Las Palmas till sin hemmahamn) och just nu är det ett tiotal svenska besättningar som skruvar på båten och bunkrar mat och vatten. Det är fullt i hamnen igen, efter att 200 båtar lämnat för snart två veckor sedan med ARC.

pepparnFredag kväll drar vi igång avseglargruppen på hamnbaren Sailor’s Bay. Första diskussionsämnet blir att identifiera vilka sjökort och guider över Västindien som är bäst just nu. För information är färskvara och det som var bäst igår är inte det längre idag - då blir till och med informationen på internet inaktuell och mindre värd. Men den samlade kunskapen hos avseglarna och långliggarna är imponerande och förutom att vi lär känna varandra bättre, kan vi komma fram till vad som är relevant för just oss. Vi kommer att köra avseglargrupperna ett par gånger i veckan hela tiden fram till jul. Välkommen om du är i närheten.

Annars så sitter jag också och skriver på enstaka artiklar till På Kryss och en långseglarhandbok för Kryssarklubben. Men framförallt har jag börja skriva för del två (av tre) av boken ”Dra dit pepparn växer” med preliminära undertiteln ”Så genomför du din långsegling”. En sådan bok måste ju skrivas i sittbrunnen någonstans söderut för att ha relevans - det går inte att sitta på kammaren hemma i Sverige och göra det, menar jag!

Är du nyfiken på den första delen, som har undertiteln ”Så förbereder du din långsegling”, så får Sittbrunnens läsare ett julerbjudande med specialpris på 249 kronor (+ porto 49 kronor) om du beställer genom min hemsida www.dromresan.com/shop! Rabattkoden är ”PXJUL” om du väljer vägen över Tictail.

Vi ses på haven!

Micke Westin

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.