hafsorkestern

Ses i Ellös till helgen 26-28 augusti!

stromsund

Efter en sommar i Bohuslän landar Hafsorkestern på Öppet varv i Ellös. Kom och tjöta lite, som man säger i Göteborg. Vi ligger på bästa bryggplatsen, intill Båtagent.

Dessutom finns det en massa spännande båtar att titta på, nya Bavaria 38 C ritad av Cosutti, Linjetter och Arconabåtar. Men framför allt den spännande vattentanktestade Heyman 34 Sport, som ska kunna segla superfort.

Läs mer: Ses i Ellös till helgen 26-28 augusti!

Sista kapitlet

segelnya
Jag och Hafsorkestern ligger hos GKSS i Långedrag. I Sverige. Nu är jordenruntseglingen slut. Jag har köpt nya snabba kolfibersegel och sålt vindrodret. Får se om nån vill köpa en watermaker eller en vindgenerator.

Det blev en fin sista etapp från Spanien upp genom Engelska Kanalen och Kielkanalen. Min bror Uno hängde på från Sada över Biscaya och Lillemor Ehrner hela vägen till Skanör. Vi hann turista i La Rochelle, Mont St Michelle och Amsterdam, fajtas med fraktfartygen i utanför de Nederländska hamninloppen och åka med i malströmmen vid Guernsey.

Läs mer: Sista kapitlet

Hemma igen - ses i Göteborg

foredrag

Nu är Hafsorkestern hemma i Sverige igen. Vi ligger i Göteborg och jag ska skriva ner sista kapitlet i jordenruntbloggen. Men jag ska också berätta om vad som kan vara Bra att ha, om man ska segla jorden runt. På Kryssarklubben 1 juni och Sjöskolan 31 maj.

Jag har redan berättat lite på kajen i Skanör och för Lövstavikens Båtförening i Falkenberg. Det är lite skoj att få berätta, lite som att segla runt en gång till.

Återkommer när jag skrivit färdigt. Måste också testa de nya kolfiberseglen från UK och skruva bort och sälja lite långseglingsprylar. Ses.

Niklas Krantz

Paket till HafsorkesternHemma igen - ses i Göteborg

Bilder från de sju haven

flaggor1

Det snöar och regnar i Sverige och jag sätter ihop bilder och försöker skriva lite om resorna på de sju haven.

På onsdag 23.2 ska jag visa bilder på Svenska Kryssarklubben i Uppsala 19.00, om allt som kan gå sönder när man är på långsegling.

Den 2.3 ska jag ta med bilderna till Oceanseglingsklubben på Långholmen, 19.00

Den 9.3 åker jag till Långedrag och visar bilder på sköldpaddor, varaner och vattenfall för Kryssarklubbens solister.

Varmt välkomna och särskilt till Skanörs hamn 14.5 där Hafsorkestern landar i Sverige till familjen Vebers egen lilla båtmässa. Mer detaljer kommer så småningom.

Ses!

Kommentera via Facebook :Bilder från de sju haven

Bästa gasten borta

20180505 101321ny
Aina Florin kom att bli min bästa och närmaste gast på resan runt jorden. Meningen var att hon skulle mönstrat på i Frankrike för sista etappen hem till Sverige. Men masthaveriet och den jävla skitcancern satte stopp för det.

Jag är glad för de många seglingar vi fick tillsammans. Må hon segla vidare i frid och i varma vindar.

Läs mer: Bästa gasten borta

Masten faller!

mast4

Vinden ökar över 12 sekundmeter. Vi har två rev i storen och en tredjedel inrullad genua. Jag tar i för att rulla in den ännu mer. Då ser jag det otroliga. Hela seglet kommer bakåt och masten börjar luta.

- Mia, vakna! Skriker jag ner i ruffen. Vi tappar masten!

Läs mer: Masten faller!

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.