Från klassiker till soloracing

Robline Solo Challenge 2013 5673 1024x682

Att seglarvärlden är full av kontraster är känt för alla med segelbåt. Men större kontrast än att vara med om förra helgens propagandasegling med klassikerna i Sandhamn och behagliga banor, till kommande helgens solokappsegling Robline Solo Challenge, är svårt att hitta.

51 skeppare har anmält sig för att segla en bana på 19, 31, 38 eller 40M. Bland dem flera med vinnarmeriter från andra shorthandseglingar exempelvis Jonas Dolk i Farr 31 Kim Di, Fredrik Södergren i Tarac 33 Testrossa, Peter Skoglund i Passad GT Jenny, Martin Olsson i Diva 34 Macchiato.

 

Samordnaren för arrangören Runmarö YC Pernilla Uhlin deltar med sin för äret nyköpta Archambault 31, medan Kattis Svedjefält på nytt seglar Fareast 28:an Picador. En tredje kvinna Cecilia Grönlund i sin Express deltar också.

Följ hur det går för F SWE 449 Antigua och övriga. Fyra olika kustnära banor finns för seglingsledningen att välja på beroende på vindstyrkan. Alla banalternativen innebär segling på havet, vilket passar alla moderna plastbåtar, men inte en 62-årig båt med ännu äldre skeppare. Jag startar för utmaningens skull, trots det vill jag inte fresta min båt för hårt och blåser det mer än 5-6 m/sek kommer jag förmodligen att bryta och se fram emot nästa event Nordic Yachts Open, som går i mer skyddade vatten.
https://www.facebook.com/nocrewrsc/

 

 

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.