Öppet Varv lockar fler båtar igen

brygga

För 27:e året arrangerar Hallberg-Rassy Öppet Varv i sin hamn i Ellös 21-23 augusti. Skillnaden i år är att intresserade behöver förboka sina besök för att följa riktlinjerna om att samla högst 50 personer samtidigt. Och att fler nybåtsutställare kommer som en följd av att mässan i Marstrand har ställts in.

- Det är begränsat hur många utställare vi kan ta in på Öppet Varv i dessa tider. Men jag kan säga så mycket att nya utställare på nybåtssidan som inte var med förra året och per idag är bekräftade inkluderar Arcona, Linjett, Bavaria och Najad. Det kan bli fler.

 

skrov

- Hur bemanningsbehovet ser ut framgent beror på hur orderingången ser ut framöver. Än har vi en vettig orderstock. Den som lever får se! Men vi har för närvarande inte bara två, utan hela fyra Hallberg-Rassy 50 i pipelinen!

- Utöver dessa håller vi just nu på och bygger Hallberg-Rassy 40C nummer tio. På 44:an håller vi på med båt nr 42. Sju av dessa 44or har hittills gått till svenskar. Det betyder att Sverige är, med knapp marginal, den största enskilda marknaden i världen för oss, berättar Magnus Rassy.

hr50

Ellös och Öppet Varv ser med andra ord ut behålla sin ställning som den största och bästa mässan på våra breddgrader för segelbåtsfolk. Dessutom utgör möjligheten att se båtar byggas mässan speciell, ingen annan mässa kan bjuda på den attraktionen och är sannolikt en av förklaringarna till varför Hallberg-Rassy är starkt.

En annan kan vara att varvet är familjeägt.

- Att det inte är finansierat av en kapitalägare gav oss trygghet när vi köpte, berättar ett känt ägarepar om hur de valde båt i en kommande intervju på detta forum och i en framtida kaffebordsbok om varvet i modern tid - då Magnus Rassy tog över. Historien om hans pappa Christoph berättas i en ny bok ”Båtbyggaren Christoph Rassy”, som går att beställa på varvets hemsida.

Curt Gelin

 

 

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.