Glada miner hos Arcona/Najad

Sail Yard.jpg'

Najad 395 nr 4 är under produktion i Uddevalla och byggs enligt metoden locket av. 

Med fyra Arcona 435, tre Arcona 465 Carbon och Najad 395 nr 4 under produktion hos Sail Yard i Uddevalla råder glada miner på landets nyaste och modernaste båtfabrik.

- Orders in på hösten gör läget ljust för Arcona/Najad. Vi har bättre orderingång än förra året och har beställare som tänker segla långt, berättar Magnus Lundgren på Arcona och kan peka på en maxad Arcona 465 Carbon.

 

M Lundgren.jpg

Magnus Lundgren på Arcona Yachts i Uddevalla är nöjd med läget.

Skroven vakuumgjuts som tidigare i Kungshamn, inredningarna görs i Henån hos de som byggde Najad förr och monteringen sker som sagt i Uddevalla med ägaren Magnus Larsson själv med i monteringen.

Övriga Arcona - 340, 380, 410 byggs i Estland hos Lennart Alpståls Luxus Yachts.

Ägare till varumärkena Arcona och Najad är Håkan Eksandh i Lund, som tänker härda ut även om förlusten för båtverksamheten har ökat på grund av utvecklingen av Najad 395.

Magnus Ludgren kan inte bara konsten att sälja, han lever som han lär genom att kappsegla Arcona på toppnivå. I sommar ska han sköta taktiken på Arcona 380 Imperiet i Kieler Woche och på SM för ORCi i Oxelösund. Och målet är sturskt.

- Vi vill visa att Arcona är ett väl så bra val som en X-Yachts och bättre än en Dehler för medvetna seglare och skulle inte tveka att ställa upp på en jämförelse, säger han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sittbrunnenfilmer